Muista suvuista‎ > ‎

Tuoppala, Joki, Filpus, Filppa, Niemi

Tornionjoen itäpuolen Juoksengin Filpuksen talo sai nimensä Tuoppalan talosta (nyk. numero 4) kotoisin olevan Filip Ollinp. Tuoppalan etunimen mukaan. Filpuksen talo sijaitsee Ratasjoella ja sen nykyinen rekisterinumero on 16 (nimellä Joki eli Filpus).

Filip Ollinpojan jälkeen taloa isännöi Heikki Filpuksenpoika. Aikakirjoihin hänet on merkitty nimellä Heikki Joki. Suvun nimi muuttui muotoon Filpus eli Joki Heikin pojan Ollin aikana. Heikki eli tuon ajan mittapuun mukaan vanhaksi, hän oli kuollessaan 86-vuotias.

Heikki Filpuksen lapsista voi mainita mm. Ollin (s. 1684), joka otti nimekseen Hjulberg lähtiessään Tornioon porvariksi. 

Toinen Heikin poika Filppa (Philip) (1687) isännöi ilmeisestikin nykyistä Filpan taloa (nro 18 Ratasjokisuussa). Hän avioitui Juntti Niemen tyttären Anna kanssa. Filppa Heikinpoijan poika Juntti käytti sukunimeä Niemi. Ilmeisesti Juntti on mennyt äitinsä taloon isännäksi, ellei tämä tapahtunut jo Filpan aikana. Filppa Heikinpojan jälkeläisissä on Filpan ja Niemen lisäksi mm. sukuja Fånig ja Mäkikyrö