Eeron sukujuhla 2011: ensimmäinen viesti

 

22.01.2011
HYVÄ SERKKU,

kutsumme sinut, puolisosi ja perheesi Eeron suvun sukujuhlaan 29. - 31.7.2011 esi-isämme kanttori Juho Eeron ja hänen lastensa kotiseudulle Tornionjokilaaksoon. Juhlaa vietetään sekä Juho Eeron kotikylässä Turtolassa että hänen syntymäkylässään Pellossa.

Tämä tiedote on lähetetty kaikille niille Kallen, Oton ja Eemilin sukuhaarojen jäsenille tai puolisoille, joiden sähköposti- tai postiosoitteet ovat kyseisen sukuhaaran yhteyshenkilöiden tiedossa. Tiedote on luettavissa myös Eeron suvun sivuilla Internetissä osoitteessa http://sites.google.com/site/eeronsuku/sukujuhla2011/.

Ennakkotiedotteen avulla

 1. Kartoitamme osallistujamäärää, jotta pystyisimme mitoittamaan tila-, ateria- ym. järjestelyt.
  • Pyydämme sinua ilmoittautumaan alustavasti sukujuhliin osoitteessa http://sites.google.com/site/eeronsuku/sukujuhla2011/. Jos Internet-yhteyden käyttäminen ei jostain syystä tule kysymykseen, voit tehdä sen myös oman sukuhaarasi yhteyshenkilölle sähköpostilla tai palauttamalla ilmoittautumislomakkeen yhteyshenkilön antamaan osoitteeseen. Yhteystiedot ovat tiedotteen lopussa.
  • Toivomuksemme on, että voisit jo tässä vaiheessa ilmoittaa meille
   • kuinka monta aikuista
   • kuinka monta alle 12-vuotiasta
   • kuinka monta alle 7-vuotiasta perheestäsi osallistuu sukujuhlaan
  • Kaikki ateriat ovat laktoosittomia, mutta jos sinulla on muita rajoitteita ruokavalion suhteen, voit ilmoittaa ne tietokantaamme jo nyt.
  • Sukujuhliin on suunniteltu jo mukavasti ohjelmaa, mutta vielä on mahdollisuus päästä esiintymään. Voit ehdottaa uusia ohjelmanumeroita Eeron sivujen ilmoittautumislomakkeella tai yhteyshenkilöllesi suunnatulla sähköpostilla.
  • Kysymme, haluatko osallistua suvun jäsenten taiteellisten tuotosten näyttelyyn. Näyttelyyn voi tuoda sukulaisten ihailtavaksi ja ostettavaksi musiikkitallenteita, kirjoja, käsitöitä, maalauksia, veistoksia tms.
  • Eräät suvun yrittäjät ovat ilmoittaneet osallistuvansa sukujuhlien kustannuksiin 100 euron kannatusmaksulla. Annamme tähän mahdollisuuden kaikille, jotka haluavat vahvistaa yrityksensä näkyvyyttä sukujuhlissa ja Eeron suvun sivuilla.
 2. Oletko kiinnostunut luontoretkestä sukujuhlien yhteydessä? Tee ehdotus retkikohteesta. Lisätietoja löytyy Pellon kunnan kotisivulta www.pello.fi.
 3. Esitä haluamiasi muutoksia ja toivomuksia ohjelman suhteen. Tehkäämme yhdessä viihtyisä ja mukaansatempaava juhla!
 4. Ennakkoilmoittautumiselle ja kannanotoille on varattu aikaa helmikuun 2011 loppuun asti.

Myöhemmin keväällä lähestymme kaikkia varsinaisella kutsukirjeellä, josta käy ilmi sukujuhlien seikkaperäisempi ohjelma, lopulliset osanotto- ja ateriamaksut sekä rahaliikennettä varten avattu pankkitili. Sitova ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla myöhemmin annettavaan määräaikaan mennessä osallistumis- ja ateriamaksut.

Sukujuhlan alustava ohjelmarunko

Perjantai-iltana 29.7. kokoonnumme Juoksengin Pörröporoon vapaamuotoisiin musiikki-iltamiin yksin- ja yhteislaulun merkeissä. Pörröporon pihassa voi lisäksi panna jalalla koreasti Tornionlaakson Musiikkiklubin tahdittamana.

Lauantaiaamuna 30.7. käynnistyy varsinaisen sukujuhlan vietto kahvistelulla Turtolan seurakuntatalolla, mistä siirrymme Turtolan kirkkoon viettämään musiikkihetkeä ja kuulemaan lyhyen esittelyn seurakuntaa palvelleista suvun kanttoreista sekä Turtolan kirkon vaiheista. Sen jälkeen laskemme kukkalaitteen Sankaripatsaalla sekä Juhon ja hänen lastensa haudoille. Juhlien vietto jatkuu Pellossa koulukeskuksen tiloissa lounaan ja pääjuhlan merkeissä. Suvun perinteisiin liittyvän musiikillisen teeman mukaisesti juhlissa soi huilu, sello, saksofoni, piano, kitara ja ukulele sekä tietenkin myös laulu. Musiikkiesitysten välillä saamme kuulla historiallisen katsauksen Eeron suvun vaiheista aina 1500-luvulle saakka, juhlapuheen sekä tarinoita jälkipolvista, vanhasta Turtolasta ja esivanhempiemme asuttamasta Mäen talosta kuvakavalkadeineen.  Pääjuhlan jälkeen on sukuseuran perustamiskokous ja vapaamuotoinen illanvietto.

Sunnuntaina 31.7. kokoonnumme jumalanpalvelukseen Turtolan kirkkoon. Juhlat päättyvät lähtökahveihin ja jutusteluhetkeen seurakuntatalolla. Mikäli kiinnostusta ilmenee, olemme alustavasti suunnitelleet mahdollista luontoretkeä sunnuntaille.

Osallistumis- ja ateriamaksujen alustavat hinnat

Osallistumismaksuksi on kaavailtu 10 €/aikuinen. Perhekunnilta maksua peritään enintään 20 €. Sen lisäksi lounas ja kahvit maksanevat n. 15 €/henkilö, 7-12-vuotiaat saavat ruoan puoleen hintaan ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Mahdollisen toisen ruokailun järjestäminen juhlan yhteyteen on vielä avoinna. Iltapaloineen täysihoito on 20 €/aikuinen.

Majoittuminen

Majoituksen osallistujat järjestävät itse. Tietoa majoituksesta löytyy Eeron suvun sivuilta http://sites.google.com/site/eeronsuku/sukujuhla2011/.

Nettiosoitteet

Suvun historiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua juuriinsa Eeron suvun sivuilla osoitteessa http://sites.google.com/site/eeronsuku/.

Facebookissa on Eero-Eeronheimo-Ekonoja -ryhmä, johon on tällä hetkellä liittyneenä lähes 70 suvun jäsentä. http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=14963820301.

Sukuhaarojen yhteyshenkilöt

(vaihda sähköpostiosoitteissa [ät]- merkin tilalle @-merkki)

KALLEN HAARA: Eerot, Kiviahot, Lantot
Kaija Vittaniemi,
kaija.vittaniemi [ät] pp.inet.fi
Erkki-Antti Lantto,
e.lantto53 [ät] gmail.com
Paavo Eero, paavo.eero [ät] pp.inet.fi

OTON HAARA: Ekonojat/Eeronheimot/ Pekkalat/Vestolat/ Uusitalot
Taisto Ekonoja,
taisto.ekonoja [ät] pp.inet.fi
Antti Kerola,
antti [ät] kerola.fi
Timo Eeronheimo, timo.eeronheimo [ät] gmail.com

EEMIN HAARA: Eerot/Alaniemet/Angelvat/Alasaukko-ojat/Fagerholmit/Vanhapihat
Heli Eero,
helie [ät] saunalahti.fi
 

 
Sukujuhlien valmistelutoimikunta toivottaa Teidät sydämellisesti tervetulleiksi Eeron suvun sukujuhlaan!
Heli Eero, Kaarlo Eero, Paavo Eero, Timo Eeronheimo, Taisto Ekonoja, Rune Ekonoja, Antti Kerola, Kaisa Määttä, Aino Peltola, Tuomo Pikkarainen, Piia Rundgren ja Kaija Vittaniemi