sukujuhla2011‎ > ‎

Sukujuhlan juhlapaikat

Eeron sukujuhlia vietetään monessa paikassa, ainakin kolmen Pellon kunnan kylän alueella. Näin näemme sukumme kauniita asuinsijoja useammasta näkökulmasta.
 
Tällä sivulla on kerrottu juhlapaikoista hieman taustaa.
 

Pörröporo

Pörröporo on Kaarlo Eeron isännöimä pysähdyspaikka Juoksengin kylässä, Pellon kunnan eteläkulmassa.
Löydät Pörröporon osoitteesta Karpinniementie 1. Katso karttaa.

Turtolan seurakuntatalo

Turtolan seurakuntatalo sijaitsee Turtolan kirkon vieressä, osoitteessa Torniontie 134 C. 
 

Turtolan kirkko

Turtolan kirkko on rakennettu 1950-luvun alkupuolella sodan aikana tuhoutuneen vanhan kirkon paikalle. Kirkko vihittiin käyttöön elokuussa 1953. Kirkko oli koko nykyisen Pellon seurakunnan ja Pellon kunnan keskus aina vuoteen 19xx asti, jolloin seurakunnan pääkirkko siirtyi Pellon kylään.
 
Vanhan kirkon portaat on nähtävissä kirkon eteläpuolella.
 
Tällä paikalla Eeron suvun kanttorit ovat työtään tehneet. Ensin Juho, sitten Otto ja nykyään Paavo. Tälle paikalle ovat myös suvun muut jäsenet kokoontuneet jumalanpalveluksiin ja muihin juhliin, syntymän, kuoleman ja elämän eteenpäin menemisen merkeissä.
 
Kirkon edessä ovat seurakunnansankarihaudat, joille laskemme yhteiset kukkamme.
 
Tien toisella puolella on Turtolan vanha hautausmaa.
 


Pellon koulukeskus

Pellon koulukeskus löytyy Pellon kuntakeskuksen pohjoispuolelta. Ajat Jolmanputaan sillan yli ja kohta tulee Opintie oikealle. Siellä se on, osoitteessa Opintie 7.

Granni

Granniin mennään sitten vielä eteenpäin, pohjoista kohden. Ohitetaan Ruotsiin menevä tie ja ajetaan vain eteen päin Kolarintietä. Granni on tien vasemmalla eli joen puolella. Auto pihaan parkkiin ja väki sisään, tervetuloa!

Oranki art